A pünkösdi rózsa és egy hóra (Szlama Band)

Sí. És la banda d’en Szlama… i es nota. És curiós el rol de cada un dels músics en aquest tipus de grup, on hi ha un ‘jefe’ que mana i els altres creuen (jo prefereixo els grups democràtics, però són difícils de trobar).

Introducció del llaüt i amb una mirada dóna l’entrada a la veu. Després s’anima de ritme amb un altre solo de Szlama per tornar al ritme original, ja amb acompanyament. Ara comença a sonar a Est d’Europa, ehe? Al 3’20” un altre canvi de ritme dut a terme pel violí, que busca la mirada d’aprovació del líder. Al 5’12” un avís que això s’acaba.

Són uns virtuosos, però què li ha passat al llaüt? Sembla que vingui de la guerra. Està reparat, però d’una forma una mica ‘precària’. Es nota que en Szlama li fot molta canya… Ah! I la pua. Heu vist quin plectre més interessant? És com els primers plectres que es feien servir a l’edat mitjana. Pot ser que a l’Hongria encara fan servir aquests models.