Curriculum

Bauma és un grup inquiet que basa el seu treball en les músiques de ball folc de tot Europa i de l’arc mediterrani. El grup ofereix diferents estils de concert adaptats a les necessitats, ja sigui per escoltar en algun teatre o auditori o per a ballar i fer gresca en algun festival o fira.

Una ruta imaginària per països europeus que va acompanyada d’alguna llegenda, de la presentació dels diferents instruments i la seva procedència. Si l’espai ho permet i el públic ho desitja, també s’ensenyen a ballar diferents danses (especialment col·lectives però també de parella) de les melodies que fan sonar.

Bauma és un grup desacomplexat que no s’encongeix sota cap etiqueta, evoluciona constantment, incorpora nous temes, composa les seves pròpies melodies, treballa en espectacles innovadors i col·labora amb la gent que vol engegar algun projecte cultural arreu del nostre territori.

Els components de Bauma, dos nois i quatre noies, arriben al grup havent coincidit tots ells a Kaval, grup de música barroca irlandesa (ja desfet) i havent cursat estudis musicals en diferents àmbits. Així doncs es tracta d’una barreja de procedències celtes, clàssica, antiga i folc català. S’afegeix, a més a més, una instrumentació no massa habitual: Concertina, banjo irlandès, bodhràn, gralla, acordió diatònic, low whistle, flauta travessera i d’altres com mandolina, guitarra, violí, flautes de bec, derbuka… Instruments que es van combinant al damunt de l’escenari, per oferir una peculiar sonoritat a l’hora d’interpretar músiques d’europa i de l’àmbit mediterrani amb instruments d’arreu.

Amb un llarg recorregut des de l’any 2000 hem fet més de 170 concerts per tot el territori: Folk Rural Pardines (Ripollès), Tortosa (Cucafera Folk), Artés, al Triballcoloma de Sta. Coloma de Gramenet, al Darò Folk de la Bisbal d’Empordà, Figueres, Girona, al Treureball de Terrassa, a la Vall d’En Bas, al Tradicionàrius de Barcelona, a l’Anoia Folk, a la Plaça del Rei de Barcelona, a la Garrotxa; a l’Ofolk i a l’Ésdansa, al Mercè Folk (BCN), al Festival de la Granadella (Lleida) i un llarg etcètera.

Arreu de l’estat espanyol; Festival Prau de Laredo (Cantabria), Laguna de Gallocanta (Teruel), al Folkhivern de Sueca (València) i també a Lleó. Finalistes al concurs del festival d’Ortigueira (Galícia), Hem participat en diversos programes de televisió; TV3 (Rodasons), TVE (TVE és música), Canal Latino (Bilirrubina), Mataró TV, i també de ràdio; Icat FM, Catalunya Ràdio, RNE 3, COM ràdio i diverses emissores locals.